Biotoopstudie tijdens de voettocht van de eerstes

"Om 8:20 verzamelden wij ons aan de school en gingen we per klas staan voor te vertrekken. Het was wel wat frisjes toen we vertrokken. We hebben 2 uur aan een stuk gewandeld met de klas, dat was wel gezellig!

 

Toen we aan de Bosuil aankwamen hebben we daar een pauze genomen. Daar konden we ons in de speeltuin uitleven tot we weer moesten vertrekken voor de excursie. 

Tijdens de excursie moesten we eerst te weten te komen welk apparaat voor wat was en zo hebben we op het grasland als in het bos de geluidssterkte moeten meten en  de luchtvochtigheid, de lichtsterkte en nog wat. Daarna hebben we gezocht naar beestjes zoals mieren en pissebedjes die meestal te vinden waren onder de schors van de boom. We hebben ook door te determineren de namen van enkele bomen kunnen achterhalen. En al gauw kwam het zonnetje tevoorschijn. Na een paar keer doorschuiven zijn we terug naar de speeltuin gegaan. Daar kregen we lekkere soep, bijna iedereen genoot ervan.

Na de heerlijke soep en nog wat vrije tijd deden we klasvormende spelletjes. We hebben in de speeltuin als op het voetbalveld leuke spelletjes gespeeld zoals in alfabetische volgorde gaan staan op een balk, zonder op de grond te staan en voetbal met voeten aan elkaar gebonden. 

 

Na een fijne dag vertrokken we voor een gezellige wandeling terug naar school."

 

Alessia Khatchaterian 1Ae


Sint-Hubertus maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap