Bedrijfsbezoek Franssen keukens

Op maandag 23 november gingen de leerlingen van klas 3B en 3C voor het vak economie op bedrijfsbezoek bij FRANSSEN KEUKENS. We werden met open armen ontvangen. Omwille van de grootte van de groep werden we opgesplitst.  

Klas 3B kreeg eerst een rondleiding in de productiehal. Hier konden we zien hoe er van een onbehandelde plank hout, rechtstreeks afkomstig van de boomstam, via allerlei machines en behandelingen, een mooie afgewerkte kast of deur werd gemaakt.

Klas 3C mocht eerst plaatsnemen voor een bedrijfspresentatie. De presentatie was zorgvuldig voorbereid en helemaal toegespitst op de leerstof die we in de lessen economie hebben gezien.  


Er werd bijvoorbeeld uitgebreid ingegaan op de bedrijfsactiviteiten van Franssen keukens en de productiefactoren (natuur bv hout, arbeid, kapitaal) die gebruikt worden bij het tot stand komen van het product. Ook de weg die het product aflegt van grondstof tot eindproduct (de bedrijfskolom) en secundaire sector waarin de onderneming actief is, kwamen aan bod. Er werd besproken hoe de prijs van een keuken tot stand komt en met welke factoren er allemaal rekening wordt gehouden bij de prijsvorming. Franssen keukens besteedt ook veel aandacht aan hun marketingpolitiek om het product succesvol aan de man te brengen. Ze hebben onder andere een uitgebreid gamma aan mooie kleurenfolders waarin ze de keukens voorstellen. Verder doen ze ook aan sponsoring om naambekendheid te verwerven.

Na een uurtje werden de rollen omgedraaid zodat iedere klas zowel de theorie als de praktijk kreeg aangeboden.

Het was een zeer leerrijk bezoek! Als afsluiter kreeg iedereen een drankje, een T-shirt en een tas gevuld met gadgets van FRANSSEN keukens.


Sint-Hubertus maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap