You are what you eat?

Deze week ontvangt WICO campus Sint-Hubertus een twintigtal leerlingen uit vijf verschillende Europese landen naar onze campus in het kader van een Erasmus+ project. De leerlingen en leerkrachten zijn afkomstig uit Valkenswaard (NL), Saint-Amand-Les-Eaux (FR), Diekirch (LUX), Mönchengladbach (D) en Sternberk (TSJ).

 

De ontmoeting deze week is de kick-off van het driejarig Europees project “The environment is our future, the environment is Europe’s future.” Gedurende de volgende dagen werken onze leerlingen van het seminarie ‘duurzaamheid’ samen met hun gasten rond duurzame ontwikkeling, meer bepaald rond duurzaam voedsel. Het thema van deze week is dan ook “You are what you eat?”.

 

Al de leerlingen volgen een gevarieerd programma met presentaties van ondermeer Studio GLOBO en Broederlijk delen. Ook een bezoek aan een ecologische boerderij staat op het menu. Op woensdag zullen onze gasten Brussel bezoeken en kennismaken in het Parlamentarium met de werking van het Europees Parlement. Ze krijgen een rondleiding in het Europees Parlement en daar debatteren met Europarlementariër Bart Staes over duurzame landbouw.

 

Als hoogtepunt van de week zetten de leerlingen donderdag de theorie van de hele week om in de praktijk. De leerlingen werken in samenwerking met VZW VELT aan een duurzaam ‘walking diner’ waar ‘s avonds de genodigden van kunnen genieten.

 

Belangrijke genodigden voor deze walking dinner zijn de gastouders waar de jongeren overnachten. Een van de doelstellingen van Europa in het kader van Erasmus+ is namelijk de kennismaking met andere culturen en communicatie bevorderen.

 

Het is een intense week voor leerlingen, gasten, gastouders, begeleiders. Maar ze zijn over enkele dagen een unieke ervaring rijker. En, over enkele maanden ontmoeten velen elkaar weer op het volgende project in een ander gastland!

 


Sint-Hubertus maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap