Latinisten bezoeken Keulen

Op donderdag 19 januari trokken wij, de latinisten van klas 4A, op excursie naar de historische stad Keulen. 

 

We reden bijna drie uur, maar gelukkig was het wel heel gezellig in de bus. Bij aankomst in Keulen werden we in twee groepen gedeeld voor een rondleiding in het museum. Onze leerkrachten, mevrouw Aerts en mevrouw Schroé, vertelden ons meer over Keulen en de interessante monumenten, grafstenen, beelden, mozaïeken en het glaswerk in het Romeins-Germaans Museum. Tijdens de middag aten we allemaal in een of ander gezellig restaurantje.

 

Na de middagpauze werkten we per twee of per drie aan een onderzoeksopdracht over gevarieerde onderwerpen waaronder glaswerk, godenbeelden en spellen in de Romeinse oudheid. We kregen de tijd om in het museum rond te kijken, foto's te maken en te zoeken naar voorwerpen gerelateerd aan ons onderwerp. Ook konden we vragen stellen aan mevrouw Aerts of mevrouw Schroé over ons onderzoeksonderwerp. Hierna verlieten we het museum en trokken we naar het Praetorium, waar we een rondleiding kregen van een gids. Hij vertelde ons meer over de geschiedenis van Keulen en de ruïnes van het Praetorium. We hebben ook nog de Dom bezocht met onze zelfgemaakte audiogids. Helaas konden we niet meer in de Domtoren met de trappen naar boven klimmen.

 

We sloten ons bezoek aan Keulen af met een wandeltocht door de stad. De tocht voerde ons langs de Rijn en zo weer de binnenstad in.

 

Ondanks de vertraging bij de terugrit bleef de sfeer goed tot aan de eindhalte.


Sint-Hubertus maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap