Journée francophone

Op 12 mei vond de tweede editie van onze Journée francophone plaats... Een dag in het kader van de Franse taal en cultuur om zo op een andere manier met het vak in contact te komen.


De kick-off was een heus Frans ontbijt. Vanaf half acht schoven bijna 200 leerlingen aan voor een lekkere croissant, chocoladebroodje en ander lekkers. Gezien het ook 'World Fairtrade day' was, vond onze school het belangrijk om dit te steunen. Tijdens het ontbijt werden Oxfamproducten gebruikt waar iedereen heerlijk van smulde.
Iedereen was uitgenodigd om die dag in de driekleur van Frankrijk te komen. Bij het ontbijt werd het al duidelijk dat veel leerlingen erg veel moeite hadden gedaan.

 

De school was mooi versierd met ballonnen en vlaggen en door de leerlingen gemaakte affiches.

 

Doorheen de dag werden er ook een aantal activiteiten georganiseerd voor verschillende jaren. Zo was er een interactieve uiteenzetting over de Bourgognestreek voor het eerste jaar, de 2des en 3des werden getrakteerd op een uurtje 'Franse chansons' in het Hubertustheater, Bernard (een voormalige sans-papiers uit Senegal) kwam bij de 5des spreken over de opvang voor mensen zonder papieren en over zijn geboorteland en het 6de mocht een uur lang genieten van een hommage van Filip Jordens aan Jacques Brel. Deze laatste verzorgde ook nog een avondvoorstelling voor een talrijk publiek dat zeer enthousiast was. Een journée francophone voor zowel leerlingen als ouders, familie en vrienden dus!


Om de dag op school mooi af te sluiten, werd er een foto gemaakt van alle leerlingen in de vorm en kleur van de Franse vlag... Super om te zien dat onze dag goed onthaald werd en voor ons was het dan ook wederom een succes! A la prochaine!


Sint-Hubertus maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap