TE VOET...

TE VOET...

 

Onze derdes verzamelden deze ochtend onder een stralend herfstzonnetje bij hun titularis op de speelplaats. Onze jaarlijkse voettocht: een ideaal momentje om elkaar wat beter te leren kennen en natuurlijk om gewoon te genieten van de mooie natuur in onze nabije omgeving.

De tocht van het derde jaar vertrok langs het kanaal om van daaruit richting de startplaats van de Dommelafvaart te wandelen. Hup, de grote baan over en we konden een eerste keer rusten aan de Wulp. Onderweg waren de leerlingen ook al twee opdrachten tegengekomen. Telkens als er in hun routebeschrijving een vraagteken stond, hing er langs de weg ook een opdracht. Zo moesten ze onderweg spreekwoorden uit een prent halen, een wiskundig raadsel oplossen, onze ministers herkennen, enz. Natuurlijk waren onze leerlingen meteen super gemotiveerd, want de klas die won, zou namelijk door hun titularis(sen) worden getrakteerd!

Na onze eerste plaspauze trokken we het Hageven in. Prachtig om dit stukje natuurgebied in Neerpelt te ontdekken! Nu was het niet ver meer voor we een kopje lekkere, verse soep kregen voorgeschoteld aan de Witte Berg in Achel. De innerlijke mens werd versterkt en hier en daar werd er zelfs een balletje getrapt of een kaartje gelegd. 

Na de middag begon het wel een beetje te betrekken en de eerste regendruppeltjes waren daar. Hierdoor verdween gelukkig niet ons goede humeur en we stapten verder door de villawijk om nog een laatste keer te rusten aan de Ponyfarm. We kregen hier nog een drankje aangeboden en van daaruit namen we het fietspad om, moe maar voldaan, terug te keren naar ons college!


Sint-Hubertus maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap