Davey Plugers (6B) naar Servië?

Van vrijdagavond 28/4 tot zondagmiddag 30/4 nam Davey Plugers (6B) deel aan het finale-weekend van de Geo-Olympiade (aardrijkskunde-olympiade). De deelnemers verbleven in Leuven maar de proeven hadden plaats in Aarschot. Tussen de 17 finalisten was Davey de enige Limburger. 


Vrijdagavond werd er gestart met een multimediaproef waarin ook de schoolse aardrijkskundekennis getoetst werd. Zo moest er onder andere een weersvoorspelling gemaakt worden aan de hand van weerkaarten en satellietfoto’s. Zaterdag werd er in Aarschot vooral aan terreinwerk gedaan. Zo moest Davey berekenen vanaf welk debiet de Demer zou overstromen. In groepjes kregen de deelnemers ook opdrachten in verband met ruimtelijke ordening. Dit werd verwerkt in een poster en moest verdedigd worden voor een jury. 

 

Het was een vermoeiend maar wel plezant en leerrijk weekend. Op zondag 14 mei wordt op een plechtige proclamatie in Leuven de uitslag bekend gemaakt. De 4 besten mogen in augustus mee naar de internationale Geo-Olympiade in Servië. Tot dan is het dus nog spannend afwachten.


Sint-Hubertus maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap