Düsseldorf 2016

De uitstap kadert in de lessen Duits en esthetica, maar dat tweede luik hebben we dit jaar moeten laten vallen. We hebben het filmmuseum jammer genoeg niet kunnen bezoeken. We hebben wel alle kansen gegrepen om onze "Deutschkenntnisse" in praktijk om te zetten.

 

Toen we net voor de middag in de Rijnstad toekwamen, kregen de leerlingen al hun eerste opdracht mee: communicatieve oefeningen die ze verspreid over de dag moesten doen. Ze moesten daarvoor passanten in het Duits aanspreken, op woordenschatjacht gaan en om informatie vragen...

 

Na het vrije middagmaal begon de stadswandeling/stadsspel, een opdracht die ze in kleine groepen moesten doen en die heel wat vaardigheden combineert. De leerlingen moesten de Duitse wegbeschrijving goed kunnen lezen, ondertussen antwoorden geven op meerkeuzevragen, "Düsseldorfer Einwohner" ondervragen, hier en daar een selfie maken en ook nog op zoek gaan naar controleposten. Een fijne manier om iets te leren, maar ook om de stad te leren kennen.

 

Al bij al was het een geslaagde dag en het moet gezegd worden: Het zesde jaar anno 2016 is een erg fijne groep, waar je nog eens ergens mee kan komen!


Sint-Hubertus maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap