TopTeam

"Op dinsdag 19 februari namen de leerlingen van het 5de jaar economie samen met onze leraar, M. Lenaerts, deel aan TopTeam. Dit is een spel waar leerlingen uit het secundair onderwijs al spelend kunnen leren ondernemen.


We vertrokken al vroeg in de ochtend. Enkele leerlingen van MaterDei gingen samen met ons mee met de bus naar de managementcampus van de UCLL te Hasselt. Hier werden we opgewacht door de heer Rob Frederix, de coördinator van TopTeam. Hij leidde ons gedurende de dag op een hele spontane manier doorheen het management van een bedrijf, met de nadruk op het starten van een onderneming. 


De dag bestond uit drie rondes, waarin we in teams telkens een bestelformulier en een resultatenrekening moesten maken voor een standaard en een luxe rugzak. Je moest er natuurlijk telkens voor zorgen dat je zoveel mogelijk winst maakte en vooral geen verlies zou lijden. Vervolgens werden door de heer Frederix en zijn collega de gegevens verwerkt en werden na de eerste pauze 4 leerlingen van onze school tweede in de eerste ronde. We speelden voor het middagmaal nog een ronde, maar helaas behaalden we hier geen podiumplaats.

 

 

Tijdens de pauze trakteerde de UCLL ons op een smos en een drankje en kregen we ook de mogelijkheid om de UCLL-site te ontdekken. Enkele leerlingen trokken daarom ook naar de nabijgelegen Universiteit Hasselt.


Uiteindelijk draaide de dag om de derde en alles beslissende ronde. Er heerste opperste concentratie bij het invullen van onze papieren met gegevens, want iedereen wou natuurlijk met een filmticket naar huis.

 

Na het voorstellen van enkele mogelijke studies behaalden we met onze campus uiteindelijk een welverdiende 4de en 5de plaats. Mater Dei ging met de winst naar huis. Een bewijs dat we goede economieleraren hebben in al onze WICO-scholen! We hebben veel bijgeleerd en aan de resultaten te zien, schuilt er in ons misschien ook wel een echte ondernemer. Zeker voor herhaling vatbaar!

 

Dank aan de heer Frederix en de UCLL voor de gastvrijheid, namens klas 5C1."

 

Scott Reniers 5C1


Sint-Hubertus maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap