Ik ben er even niet

Op dinsdag 1 maart, de meest grijze dag van de week in de meest grijze maand van het jaar, stond voor de zesdejaars een voorstelling van cabaretier Steven Gabriëls op het programma. Steven Gabriëls, bekend van de Comedy Casino Cup op Canvas, vertelde gedurende een uur over zijn passie voor literatuur en over zijn leeservaringen. Het beloofde een boeiende namiddag te worden!


Bij de start van een voorstelling zoekt elke cabaretier een manier om het ijs te breken. Steven Gabriëls deed dit door op een ludieke manier om applaus te vragen. Na een korte introductie overliep hij een voor een  de boeken die cirkelgewijs het decor rond hem vormde. Aan elk boek apart koppelde hij een persoonlijke anekdote of een willekeurig verhaal. Dit zorgde er spijtig genoeg voor dat de voorstelling weinig samenhang vertoonde.De interactie met het publiek was wel een kolfje naar zijn hand: hij speelde op een subtiele, niet storende manier in op het publiek om toch de aandacht te krijgen. Een constante in de voorstelling was de beschrijving van het overweldigende gevoel dat hij ervoer toen hij voor het eerst een boek las uit vrije wil. Bij een volgend moment van verveling zullen we zeker aan hem terugdenken.

 

Hoewel het niet echt een typische cabaretvoorstelling was, zorgde het feit dat zijn enthousiasme je op een bepaalde manier aanzette tot lezen er toch voor dat deze grijze dag een kleurrijke namiddag kreeg.


Sint-Hubertus maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap