Parijsreis vijdejaars 2019

Onze vijfdejaars trokken tijdens de drie laatste schooldagen vóór de paasvakantie - zoals de traditie het wil - naar de Franse hoofdstad Parijs.

Ondanks de weersvoorspellingen waren de weergoden ons nog redelijk gunstig gestemd: perioden met zon en bewolking wisselden elkaar af maar het bleef steeds droog en de - soms frisse - wind counterden we wel door stevig door te wandelen... Drie dagen lang verkenden we Parijs met iets meer dan 80 leerlingen.

En het programma was opnieuw goed gevuld: we bezochten de tuinen van Versailles, we kuierden door La Défense, Montmartre & Père Lachaise, we namen een foto van de Eiffeltoren vanaf Trocadéro, we bezichtigden ontelbare en onschatbare meesterwerken in het Louvre & Musée d'Orsay. De leerlingen wandelden tijdens een fotozoektocht langs de vele hoogtepunten van de Parijse binnenstad (de Tuileries, de Place de la Concorde, de Avenue des Champs-Élysées, de Arc de Triomphe, Les Invalides), enz... En ook het het Palais de la découverte, de Notre Dame en het Quartier Latin werden aangedaan.

Ook dit jaar weer bleken het drukke en vermoeiende maar altijd mooie en interessante dagen te zijn: de leerlingen waren vriendelijk, geïnteresseerd en aandachtig ... 

Om af te sluiten: het was dus een erg aangename, leerrijke Parijsreis die in een erg positieve sfeer verliep!


Sint-Hubertus maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap