Jacques Brel herleeft in Neerpelt

Neerpeltenaar Jef Claessen haalde hem naar Hasselt en liet hem in diverse radiouitzendingen live zingen. Zijn Vlaamse entree is gemaakt en in augustus 1953 was hij voor het eerst op de radio te horen. Dankzij Jef Claessen is hij dus doorgebroken in Vlaanderen: Jacques Brel.

 

Wat jaren geleden begon als een respectvolle groet, is uitgegroeid tot een voorstelling die volledig zijn eigen bestaansrecht heeft. Filip Jordens is een artiest die de geest van Jacques Brel in zich draagt en daar, op zijn beurt, grootse dingen mee doet. Jordens reconstrueert, en dat op een manier dat het heel even lijkt alsof Brel terug is.

 

Klassiekers als Ne me quitte pas of Amsterdam ontbreken niet op het programma, maar Jordens en zijn pianist beperken het repertoire niet tot de gebruikelijke hits. Ook minder bekende liedjes worden weer tot leven gebracht, zodat er een oprechter en boeiender portret wordt geschetst van Brels oeuvre.

 

Filip Jordens en pianist Maarten Lingier brengen met "Hommage à Brel" aanstaande donderdag om 20.00 u. in het Hubertustheater.

 

Kaarten: € 12 studenten: € 8 groepen: € 8 per persoon
Reserveren van kaarten kan via info@shn.wico.be.


Sint-Hubertus maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap