Leerlingen Latijn en Grieks in de prijzen op Euroclassica

De Latinisten van het tweede en het derde jaar en de leerlingen Grieks van het derde en het vierde jaar van WICO campus Sint-Hubertus behaalden schitterende resultaten in de 5e editie van de Euroclassica wedstrijd.

 

Classica Vlaanderen promoot op tal van manieren de klassieke talen en de Grieks-Romeinse cultuur. Zo organiseert ze deze wedstrijd in samenwerking met 23 Europese partners. In al deze landen wordt hetzelfde examen afgenomen.

 

Op maandagmiddag 28 mei organiseerde de vakwerkgroep klassieke talen van WICO campus Sint-Hubertus de prijsuitreiking van de Euroclassicawedstrijd. Voor onze campus namen maar liefst 93 leerlingen deel! Voor Latijn behaalden 59 van de 75 deelnemers een medaille. Voor Grieks scoorden we ook bijzonder goed: daar konden we 12 van de 18 leerlingen met een medaille belonen.

 

De 8 gouden, 26 zilveren en 37 bronzen medailles werden gevierd met een lekker ijsje onder een stralende zon. We weten niet wie er het meest straalden: de zon, de leerlingen of de leerkrachten…

 

Eén ding is zeker: dit is een resultaat om trots op te zijn!


Sint-Hubertus maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap