Parijsreis 2016

Iedereen (inclusief begeleidende leerkrachten en chaufferende ouders) moest vroeg uit de veren om zo stipt om 5u30 te vertrekken naar de Franse hoofdstad voor een intensieve driedaagse.


Na een probleemloze rit met de bus kwam onze 107-koppige groep aan te Versailles, alwaar we onze picknick nuttigden aan 'Le Grand Canal' en een bezoekje brachten aan 'Le Grand Trianon' (het niet-zo-bescheiden buitenverblijfje van Louis XIV en zijn opvolgers). Na het inchecken in het hotel, trokken we naar Montmartre voor een mooie wandeling door deze charmante en authentieke buurt. We sloten af met een bezoekje aan de Sacre Coeur: een must! Maar de avond zat er nog niet op: bekaf ons bedje opzoeken deden we pas na de beklimming van 'La Tour Montparnasse' (56 etages met de lift, 3 via de trap). Een prachtig panoramisch zicht over de lichtstad was onze beloning!

Op vrijdag zat het weer - net zoals op de eerste dag - hélemaal mee: geen spoor van de voorspeelde regens en onweders, alleen een helderblauwe hemel en een stralende zon. Perfect voor een fotozoektocht die de leerlingen doorheen de stad voerde: Les Invalides, l'Arc de Triomphe, Les Tuileries, l'Avenue des Champs-Elysées, enz. Ze passeerden allemaal de revue. 's Avonds stond er nog een gegidst bezoek aan het majestueuze Louvre op het programma: het grootste museum ter wereld ontgoochelde niet, al begonnen de kilometers voor sommige leerlingen wat door te wegen. Daarom werd er als afsluiter ook gekozen voor een korte avondwandeling naar de Notre Dame (langs de oevers van de Seine).

Op zaterdag bezochten we - hoe kan het ook anders - de Eiffeltoren via het fotogenieke Trocadéro. Onze Parijsreis sloten we af in de futuristische zakenwijk 'La Défense' - het 'Manhattan van Parijs' zeg maar. En dat bleek een gouden keuze te zijn. Want nét toen we La Grande Arche naderden, gingen de hemelsluizen open. De leerlingen hadden gelukkig vrije tijd te spenderen in het grote winkelcentrum en wisten zo de regen nipt te ontlopen.

Rond vijf uur sprongen we de bus op. Moe maar voldaan... Het was een geweldige Parijsreis; bij deze dus... een welgemeende dankjewel aan de aangename leerlingen, de fijne begeleiders en aan de positief gestemde weergoden!

 

Fotos: https://goo.gl/photos/tU9mYTKCnHxL78nAA


Sint-Hubertus maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap