Interreligieuze studiereis

Onze leerlingen van het laatste hebben op maandag 19 oktober kennis gemaakt met drie grote wereldgodsdiensten. In de voormiddag brachten we een bezoek aan het boeddhistisch centrum Yeunten Ling in Huy. Na een uiteenzetting in de prachtige tempel over de basisprincipes van het boeddhisme konden de leerlingen in dialoog gaan met de Franstalige gids, weliswaar met de deskundige vertaling van mevrouw Cuypers. 


Nadien reden we door naar Petite-Somme een klein dorpje tegen Durbuy waar een leefgemeenschap van Hare Krishna volgelingen woont. Opnieuw in de tempel kregen de leerlingen een inleiding in het krishna-bewustzijn. Na heel wat vragen mochten we deelnemen aan het chanten (zingen van de Hare Krishna mantra), een vorm van Bhakti-Yoga, en kregen we een film over de geschiedenis van de gemeenschap. 

 

Een laatste bezoek bracht ons naar de moskee in Sledderlo. In deze mooie moskee werd een korte inleiding gegeven over de islam en was er uitgebreid de mogelijkheid tot vragen stellen. Het was een vermoeiende, maar leerrijke dag die ons bewust deed worden over de grote diversiteit aan levensbeschouwingen en die ons zelf deed nadenken over onze eigen levensbeschouwelijke achtergrond.


Sint-Hubertus maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap