Chrysostomos 2017

“Waar is Mika?” De vraag die op menige Child focus-poster in de school hing en die veel bezorgde leerlingen en leerkrachten zich stelden op vrijdag 27 januari… Of toch ook weer niet…? Het was immers Chrysostomos en dan moet een en ander natuurlijk met een korreltje zout en de nodige humor opgenomen worden…


De kidnapping van eerstejaarsleerling Mika kaderde immers in een indrukwekkend geënsceneerde speelplaatshappening, waarbij eerst een reusachtige begrafenisstoet van 6dejaarsleerlingen de speelplaats doorkruiste: visueel zeer beklemmend en door de bijhorende begrafenismuziek nog eens zeer realistisch! De stoet verdween in een rook uitwasemend theater, maar dat alles bleek allemaal maar een afleidingsmanoeuvre voor de eigenlijke stunt die daarop volgde: onder beangstigende muziek kwam een busje de speelplaats opgereden waarna 4 gemaskerde kidnappers eerstejaarsleerling Mika ontvoerden en met het busje wegreden… Als het geen Chrysostomos was, je zou haast denken dat het allemaal echt was: zo goed uitgevoerd!


Mika dook kort daarop natuurlijk weer veilig en wel op in de les, zodat de aandacht vanaf nu kon gaan naar wat Chrysostomos ook is, namelijk de leerkrachten door de molen van spot halen… Dat gebeurde in een alweer hilarisch boekje, maar ook in de show bleek weer eens te meer hoe goed onze leerlingen in de huid van hun leerkrachten konden kruipen en hun manier van doen met overacting tot een komisch niveau deden uitgroeien, tot groot jolijt van leerlingen … én leerkrachten! 


Vanaf 12 u. konden de 6des een eerste keer stoom aflaten na een drukke en spannende voormiddag: receptie, middageten, een bowling, een filmpje en een frituur op de speelplaats… voor je het wist was de namiddag voorbij, maar dat was niet erg, want ‘s avonds stond nog een cantus als afsluiter op het programma.

 

Zingen en drinken zijn de normale ingrediënten, maar op de collegecantus zorgen ook leuke klassketches voor de plezierige ingrediënten. Het echte hoogtepunt op de cantus was misschien wel een of andere ‘piet in de neus’... Maar om daarover het fijne te weten, moest je er gewoon bij geweest zijn…


Nadat iedereen rond 24 u. uitgezongen was, zetten de dapperen het feest nog verder ter hoogte van de Kerkstraat… tot uiteindelijk iedereen na een lange maar geslaagde dag het voor bekeken hield.

 

Dank aan het feestcomité voor de prima organisatie!

 

Hieronder de link naar de Flickr-fotoalbum:

 

2016-2017 X-mos

 


Sint-Hubertus maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap