Geslaagd studententreffen

In het 2de trimester ligt voor onze zesdejaars het zwaartepunt voor hun studiekeuze naar het Hoger Onderwijs. Via allerlei kanalen proberen zij info in te winnen om de geschikte studierichting te vinden.

 

Eén van die initiatieven werd zaterdag 27/2 georganiseerd door CG VI van ons oudercomité. Voor elke proefkeuze van onze zesdejaars hadden zij oud-leerlingen bijeengetrommeld die die specifieke richting momenteel studeren in het Hoger Onderwijs. Zij vertelden over de interessante aspecten, maar ook over mogelijke valkuilen van hun richting, over de uitdagingen in stages, maar ook over de eventuele zwaarte van die opleiding. Rechtstreekse informatie van ervaringsdeskundigen die al in hun 2de of 3de jaar zaten: beter kan je het niet hebben als informatiebron!

 

De hoge opkomst van zowel zesdejaars als oud- leerlingen bewijst dat dit een bijzonder zinvol initiatief is, waarvoor we de ouders van CG VI zeer dankbaar zijn: de voorbereiding van zulk een evenement vergt heel wat inspanning, maar als hierdoor onze leerlingen de juiste studierichting kunnen vinden, is die moeite beslist de moeite waard!


Sint-Hubertus maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap