Erasmus+ naar Diekirch ''Literaire video's''

Dag 1

 

Maandagmiddag zijn Mr. Klinkers en Mr. Saenen samen met Emma, Michelle, Anna en Iris vertrokken naar Diekirch voor het Erasmus+ project “Literaire video’s”. De reis verliep zonder problemen en om 15.45u waren we in het LCD te Diekirch. Daar werden we ontvangen door de heer Kramer, directeur en de heer Thoss, coördinator van het project. De gastouders namen ons mee naar hun verblijf.

Dinsdagmorgen 8.15u verzamelen geblazen in het muzieklokaal waar we een korte inleiding kregen over het project en dan starten maar.

Eerst een kennismakingsspel om iedereen beter te leren kennen. Vervolgens kregen we een blad met enkele vragen die we moesten stellen aan studenten van een ander land. Zo leerden we mekaar nog beter kennen.

We kregen dan een videoclip te zien van Bonnie Taylor ‘Total eclipse of the heart’. Er werd gevraagd naar de inhoud. Dan kregen we een bewerkte video. Wat viel hier in op? Hier waren teksten bij gezet over de handelingen die gebeurden in de clip, dus een totaal andere en bij momenten bizarre tekst.

Er werden dan groepjes van 4 lln gevormd uit de verschillende landen. Bij de videoclip van REM ‘Losing my religion’, moesten we kijken op wat er gebeurde, de handelingen. Dan werd elke tekstlijn apart bekeken en moesten de lln opschrijven wat ze zagen. Nadien moesten ze nu zelf een tekst schrijven over de handelingen die gebeurden in de clip, op het ritme van de zang. Dat bleek niet zo gemakkelijk te gaan want het moest in het Engels. Elk groepje moest dan hun tekst zingen.

We kregen dan een volledig overzicht van de ganse week, wanneer gaan we wat doen. Wat vandaag betrof zijn de studenten ingedeeld in 6 groepjes van 4 lln uit de verschillende landen. Ze moesten een keuze maken uit 10 gekozen video’s. Eerst allemaal rustig bekijken en dan een goede keuze maken want nu moet er op die video een tekst geschreven worden over de handelingen. Elk groepje kreeg een apart lokaal en ze konden beginnen. Al vlug bleek dat het geen gemakkelijk opdracht was.

Om 12.15u eten in het schoolrestaurant en dan terug aan de slag tot 15.00u en dan hebben we kennisgemaakt met een programma om de teksten in te voegen in de video’s.

Om 17.00u zat onze werkdag er op. Terug naar onze gastouders.

 

Dag 2

 

Deze morgen weer iedereen aanwezig om 8u15.We kwamen allemaal samen op de 4e verdieping om de geschreven teksten van de videoclips in te geven in een speciaal “converter” programma. De 4e verdieping is de multimedia afdeling.

 

1
00:00:00,000  00:00:00,000
Bla, bla, bla

 

En dat voor de ganse tekst. Dit zou dan later ingevoegd worden in de karaoke video. Sommige groepen waren nog niet klaar met hun tekst en moesten deze verder afwerken.

Een zwaar, geconcentreerd werk, iedereen blij dat ze daarmee klaar waren. Blijkt achteraf dat de man die het ons had aangeleerd zich vergist had en vele groepen opnieuw mochten beginnen. Michelle was zeer gelukkig. 

Uiteindelijk is ook dat afgeraakt en dan was het repeteren. De gevonden teksten zingen op de karaoke video’s.

Groep Emma had Take on me van AHA
Groep Iris had Girls just wanna have fun van CINDY LAUPER
Groep Michelle had Rude van MAGIC
Groep Anna had Can’t stop the feeling van TIMBERLAKE

Om 12u15 eten en om 13u30 opnieuw zingen en de groepen die het kenden konden het dan gaan inzingen in de bioscoopzaal van het LCD. Ja die hebben een eigen bioscoopzaal. 

Ook dit lukte goed, hier en daar wel een foutje, maar alles werd ‘ingeblikt’. We zijn bezig geweest tot 17u30. Iedereen was blij dat deze lange dag gedaan was.

 

 

Dag 3 en 4

Donderdagmorgen 8u15. Een tweede repetitie maar dan wel in de zaal waar de uitvoering ging gebeuren. 

Om 11u00 een live uitvoering voor de leerlingen van het LCD. Deze is schitterend verlopen met veel applaus. Een tof gebeuren en een fijne ervaring.

Om 12u15 waren er belegde broodjes en maakten we ons klaar voor een uitstap naar Luxemburg  stad met de trein. Er werd veel gezongen in de trein en zelfs gedanst. In Luxemburg waren we vrij tot 17u00. Het oude stadscentrum bezocht en gaan shoppen.
We hebben dan de trein genomen tot in Mersch. Daar stond de bus van de school klaar en die vervoerde ons naar een Family Fun Center waar we samen met onze gaststudenten een gezamenlijk maal kregen aangeboden en nadien lekker bowlingen.
Om 22u00 gingen we terug naar onze gastgezinnen voor een laatste avond.

Vrijdagmorgen om 8u00 in school om afscheid te nemen van onze vrienden. Menig traantje is gevloeid. Dan terug richting Neerpelt.

Een fijn project waar we nieuwe vrienden hebben gemaakt en waar we op een creatieve manier onze talen hebben kunnen bijschaven. Mr. Klinkers heeft beloofd dat we dit ook gaan doen in onze school. We kijken er al naar uit. 


Sint-Hubertus maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap