Lapsus in Dubio swingt Grease op de planken!

Lapsus in Dubio brengt swingende musical ‘Grease’

Summer lovin’ had me a blast
Summer lovin’ happened so fast
I Met a girl, crazy for me
Met a boy, cute as can be

Welke volwassen man of vrouw van over de 40 kan deze eerste regels van de musical-film uit 1978 niet meezingen? De romantische rock-musical Grease was in die tijd dé hype in de bioscoopzalen, het jeugdige volkje was er toen helemaal weg van en dat was anno 2018 niet anders in ons Hubertustheater: op 1 en 2 juni bracht onze toneelgroep Lapsus in Dubio een eigen musicalbewerking van deze film live op de planken, maar dan in Nederlandstalige versie. Regisseurs Kelly Dirkx en Elke Boes, voor de danspasjes geholpen door Lisse Verlaek, hadden de romantiek én de schwung van de originele verfilming op het grote scherm perfect weten te vertalen naar de planken voor een spetterende live-toneelopvoering. 

Het verhaal is simpel: Sandy (gespeeld door Nienke Vandeweyer) en Danny (gespeeld door Douwe Ras) zijn verliefd geworden tijdens de afgelopen zomervakantie en komen elkaar toevallig tegen op de eerste schooldag, waar blijkt dat de schuchtere en welopgevoede Sandy zich als nieuwe studente ingeschreven heeft op de school waar Danny al jarenlang de machoheld is voor zijn vriendenkliek. Danny/Douwe wil eerst niet toegeven voor zijn stoere imago dat hij verliefd is op het brave meisje Sandy/Nienke, maar wanneer Sandy/Nienke naar het einde toe besluit een blitser imago aan te nemen, bloeit de liefde tussen beide wel voluit. En ze leefden samen nog lang en gelukkig...

Tussendoor spelen de stoere T-birds en de guitige Pink Ladies hun rol en krijgen we het ene catchy liedje na het andere te horen (Summer nights! Hopelessly devoted to you! Greased Lightning! You’re the one that I want!). De 20-koppige acteursgroep zong en danste er op los; het Hubertustheater werd die twee avonden een heus rocktheater… En zo kwam na een jaar lang van teksten instuderen en repeteren een prachtig sluitstuk van een mooi Lapsusjaar! Dankjewel vanwege het oudere publiek voor de revival van zoveel jeugdsentiment en vanwege het jonge volkje voor de ontdekking van deze klassieker!


Sint-Hubertus maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap