Leerlingen vs leerkrachten

Zoals elk jaar, organiseert de Sportraad enkele wedstrijden tussen leerlingen en leerkrachten. Hier kunnen onze zesdejaars het opnemen tegen enkele leerkrachten in verschillende sporten. Ook dit jaar werd die traditie voortgezet en hebben we al 3 fantastische wedstrijden achter de rug.

 

Op donderdag 18/01/2018 trapte we (letterlijk) af met zaalvoetbal! Het leerkrachtenteam, dat vertegenwoordigd werd door S. Lenaerts, B. Marrécau, P. Bormans, D. Max, J. Vanderhoydonc en K. Plessers, speelden tegen de zesdejaars Tibo Pollaris, Jordi Cox, Noah Vankemenade, Bjarne Catteeuw, Pieter Vanderhenst, Thibo Cuyvers en Glen Huibers.

De match liep zeer gelijk op en de eindstand werd 3-3: penalty’s dus! Spannend was het zeker maar uiteindelijk gingen de leerkrachten toch met de winst lopen. 1-0 voor de leerkrachten dus.


Vrijdag 02/03/2018 vond dan de clash in het volleybal plaats. Na het nipte verlies van vorige match waren de leerlingen vastberadener dan ooit. Rivaliteit hing in de lucht.

De leerkrachten hadden een diverse ploeg bijeen gesprokkeld. Deze keer werden ze verdedigd door S. Vanhoutvin, S. Triki, E. Brugman, D. Vrijsen, B. Marrécau, B. Sevenhant en D. Loenders. Het zesdejaars team bestond deze keer uit Veerle Deckers, Michelle Michiels, Sven Van Bree, Pieter Vanderhenst, Heleen Vandervelden, Edita Lokmani en Toon Claassen. Opnieuw zeer spannend en beide ploegen bewezen zeer sterk te zijn. In de eerste minuten leken de leerkrachten de touwtjes in handen te hebben en behaalden ze een lichte voorsprong. Maar dat duurde niet lang en de leerlingen namen al snel over. De match werd afgesloten met een mooie 23-25 winst voor de leerlingen. De stand stond dus op 1-1

 

 

Amper 5 dagen later, op 07/03/2018 was handbal aan de beurt! Op de dag van Broederlijk Delen kon je vanaf half 12 deze spannende match bijwonen. En spannend was het zeker! Beide teams waren zeer gemotiveerd om een voorsprong in de stand te halen. In het leerkrachtenteam speelden Dirk Max, Dries Vrijsen, Sally Vanhoutvin, Ben Marrécau, Sabine Triki, Esther Brugman en Stefan Lenaerts. Het leerlingen team werd vertegenwoordigt door Heleen Vandervelden, Edita Lokmani, Ruben Evens, Mylan Cox, Giel Theuwissen,  Ward Brebels, Leen Bleyen, Michiel Follon en Benjamin Bongaerts.

Het ging er hard aan toe! De leerkrachten waren zeer gebrand om de overwinning binnen te slepen. Maar het mocht niet wezen, de leerlingen wonnen de match met 10-8. Aangezien de inkomprijs met een halve euro gestegen was voor deze speciale gelegenheid, hebben we een mooie €100 kunnen schenken aan Broederlijk Delen.

 

 

De volgende wedstrijd op het programma is basketbal. Deze zal plaatsvinden op vrijdag 27 april. Op We hopen dus de lijn verder te trekken en er weer een geweldige match van te maken. Op 9 mei zal in de Scoutsrally voetbal plaatsvinden, maar meer informatie hierover volgt nog.

 


Sint-Hubertus maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap