Op excursie naar economisch Brussel

Donderdagochtend half acht zijn wij, zesdejaars economie, vertrokken op klasuitstap naar Brussel. Rond half elf kwamen we aan op het station van Brussel Centraal. Tien minuten later mochten we het parlementsgebouw betreden. Na een grondige check (jassen, tassen en draagbare elektronica zijn niet toegelaten) kregen we een uitgebreide rondleiding door de Kamer, het Senaat, leeszalen ... Onze gids vertelde over de geschiedenis van de Belgische regering, de marmeren borstbeelden, schilderijen en wandtapijten die de vele ruimtes bekleeden.


Vervolgens gaf Nele Lijnen een uiteenzetting over wat ze al bereikt heeft en nog wil bereiken als schepen van Hechtel-Eksel en volksvertegenwoordiger in het parlement. Wij kregen de kans om haar vragen te stellen en met haar in gesprek te gaan. Een kans waar gretig gebruik van werd gemaakt.

 

Toen de voorstelling door Nele Lijnen gedaan was hebben we onder begeleiding van mr S. Lenaerts en mr B. Marrécau een stadswandeling gemaakt. Daarbij hebben we onder andere de Grote Markt, Manneken Pis en de Beurs gezien.

 

Om 13 uur zijn we het studentenrestaurant van Odisee gaan lunchen, waarna we een les 'Financiële vaardigheden' kregen van professor Van Campenhout, gevolgd door een les 'Verzekeringen'.

 

Na een vermoeiende, maar leuke dag Brussel was het om twintig voor vier weer tijd om de trein terug naar Neerpelt te nemen waar we om half zes aankwamen.

 

 

Eva Biemans
6A


Sint-Hubertus maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap