Scholieren nipt uit de SVS-beker

Op woensdag 18 november stond de kwartfinale tegen Lommel Provil op het progamma. Het was een bewolkte dag met een matige temperatuur, ideaal voetbalweer. Alleen de wind kon een invloed hebben op het spel. De collegeboys startten met enige onzekerheid aan de wedstrijd, tegen een sportschool spelen is altijd even aftasten. 

Tijdens het eerste kwart waren de spelers van Lommel wat meer op de helft van Neerpelt. Lommel creëerde enkele kansen, maar zonder gevaar. Onze mannen lagen zeker niet onder, zij konden ook enkele kansen creëren, maar ook zonder succes. Toch kregen onze jongens een goal tegen, een penalty uitgelokt door een Provilspeler.

Tijdens het tweede kwart startten onze jongens sterk en de mannen van Lommel stonden nergens. Al snel werd ons spel beloond met de aansluitingstreffer. Dries Bloemen, onze spits, wist de bal tegen de netten te hangen na een mooi uitgespeelde actie. Nadien bleek de tegenstander wakker te worden en ging het spel wat meer gelijkopgaand. Uit een vrije trap wist Lommel nog te scoren door een misverstand in onze verdediging: 1-2.

Het derde kwart voetbalden we met wind in de rug en dit gaf ons een boost. De hoge druk werd ook beloond met een (terechte) penalty. Sven Droeshout nam de verantwoordelijkheid op zich en trapte koelbloedig binnen.  Hierna creëerden we nog enkele kansen,  maar ze bleven onbenut.

Het college had het laatste kwart wel de bovenhand en wist ettelijke kansen af te dwingen met onder andere enkel afstandschoten van Niko S. uit het 2de (tevens willen we hem ook nog bedanken voor ons team uit de nood te helpen). Net voor het fluitsignaal kropen we nog door het oog van de naald, na een reuzekans van Provil.

Met een eindstand van 2-2 stonden strafschoppen op het programma. Na elk 5 penalties stond de score gelijk: 3- 3. 
Vanaf de zesde penalty was het een afvallingsrace. Lommel trapte de penalty binnen en wij misten. 
We zijn in de kwartfinale van SVS gestrand met een zeer sterke wedstrijd. 

Bedankt voor de inzet, jongens!

Nick Paesen, 6A


Sint-Hubertus maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap