Wim Vanlessen en Imago Tijl samen in uniek optreden

Afgelopen zondag was het theater van Palethe twee keer volledig uitverkocht. Reden: topdanser Wim Vanlessen en dansgroep Imago Tijl stonden in een unieke voorstelling samen op het podium. Twee talenten van Peltse bodem.

 

Wim Vanlessen is geen onbekende voor dansgroep Imago Tijl. Wim ging dansen en turnen om zijn energie kwijt te kunnen en werd zo op 12 jaar lid van Imago Tijl. Maar de toenmalige choreografe Alicia Borghten merkte al snel dat er een groot talent in Wim zat en spoorde hem aan om naar de koninklijke Balletschool te gaan. 

 

De rest is geschiedenis: Imago Tijl danste de wereld rond en Wim oogstte wereldwijds succes en erkenning voor zijn schitterende vertolkingen. Als Principal Dancer van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen dante hij 25 jaar samen met zijn vaste danspartner Aki Saito. 

 

Zondag kruisten de wegen van Wim en Imago Tijl elkaar opnieuw op eigen bodem. In een speciaal gemaakte voorstelling danste Imago Tijl enkele dansen uit 'Beyond Voices' en danste Wim en Aki enkele van de grootste "pas de deux" waaronder die uit het 'Zwanenmeer'. De twee uiteenlopende stijlen raakten mekaar een eerste keer bij de solo 'Amoureus'. Een solo die Luc Morren, choreograaf bij Imago Tijl, in 2012 schreef voor Wim. Speciaal voor deze voorstelling hernam Wim dit stuk op indrukwekkende wijze.  

 

De combinatie van dansen en dansers werkte wondermooi. De dansers van Imago Tijl waren duidelijk onder de indruk van het top-dansduo. De souplesse en finesse van Wim en Aki is ongezien. De jonge dansers van Imago Tijl gingen bijgevolg ook tot het uiterste. Je merkte als toeschouwer de stuwende kracht die Wim en Aki hadden op de dansers. De voorstelling groeide dans na dans tot de finale waarin Imago Tijl uiteindelijk samen met Wim en Aki op podium stonden. 

 

Wie er niet bij was, heeft een uniek optreden gemist. Het was een optreden dat nog lang herinnerd zal worden door de de aanwezigen, maar niet in het minst door de dansers.  

 


Sint-Hubertus maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap