Een nieuwe start!

Het nieuwe schooljaar is aangebroken… 116 nieuwe leerlingen die wij vandaag in onze school verwelkomen.


Met zenuwen, verwachtingsvol, vrolijk, nieuwsgierig, … Elke leerling schuifelde op zijn eigen manier door de schoolpoort van dat grote gebouw waar ze niet meer langer de grootsten maar nu wel de kleinsten zijn.

 

Na de eerste ontmoeting met de titularissen gingen de klassen naar hun stamlokaal om al wat uitleg te krijgen over de dagelijkse werking van de school. Tijdens dat klasuurtje werd ook de ontdekkingstocht uitgelegd die daarna volgde: in groep gewapend met de i-pad door het college om ‘photo hunts’ te voltooien en een aantal samenwerkingsspelen te doen. Op het einde van dat spel werden de leerlingen beloond met een lekker drankje en een welkomstwoord door de directeur.

 

Tijd voor een welverdiende (lunch)pauze! Voor sommigen de eerste keer in de studiezaal waar ook weer uitleg volde over het reilen en zeilen van de middagpauze op onze school.

 

Als afsluiter van de dag konden de nieuwe eerstejaars kennismaken met alle parascolaire activiteiten tijdens een heuse beurs. Als kers op de taart kregen ze dan ook nog een optreden van Imago Tijl voorgeschoteld en konden ze ontspannen naar huis na een eerste dag vol nieuwe contacten, ontdekkingen en ervaringen.

 

Welkom op onze school!

Laten we er samen een onvergetelijke tijd van maken!


Sint-Hubertus maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap