Top Team

Donderdag 19 november trokken wij, van de richting economie, erop uit om een bedrijfssimulatie te maken. In de bus zat de sfeer er al goed in. Eenmaal aangekomen in Diepenbeek werden we hartelijk ontvangen. We werden in groepjes ingedeeld en uiteindelijk mochten we als echte managers aan het werk gaan.

De eerste ronde verliep vrij stroef, niemand had echt een goed idee van wat we moesten doen. Maar na 1 ronde puur cijfertjes gokken, stonden Sandro, Frederic, Vince, Nick en Toon al op de eerste plek. Tijdens de pauze kregen we een drankje en mochten we het gebouw waarin we zaten even verkennen.

De 2de ronde verliep heel vlotjes, de antwoorden waren zo ingevuld. Aan het einde van deze ronde werd de hoogste score door onze klas weer binnengesleept door diezelfde jongens. Zij stonden op dit moment 5de plaats algemeen. Na ronde 2 kregen we allemaal een smos als lunch en weer wat te drinken. Nadat we de broodjes gegeten hadden, zijn we even de universiteit gaan bezichtigen. Wat was dat even wennen! Zo’n grote school, dat was wel even wat anders dan het college!

De 3de ronde was het spannendst, want wie deze ronde zou winnen, veroverde de filmtickets. Na lang nadenken en veel plezier hebben we de resultaten ingeleverd. Iedereen had een uitzonderlijk hoge score maar, er kon maar 1 de beste zijn …
Helaas stond er deze ronde niemand van onze school op het podium! Wel behaalden Mano, Claudia, Merel, Raven en Kim een mooie vierde plek. Dit is een hele prestatie als ik u vertel dat er 21 groepen waren. Dus we mogen zeker en vast trots zijn op deze dames!

We vonden het allemaal een leerrijke en leuke dag!

 

Chloë Cuppens, 6A


Sint-Hubertus maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap