Voetbal leerlingen vs leerkrachten: 1-4

Woensdag 24/05/2017 vond de jaarlijkse clash voetbal plaats tussen de leerlingen van het zesde jaar en de leerkrachten. Deze wedstrijd wordt ieder jaar gespeeld en ieder jaar is de rivaliteit te bespeuren. Ook dit jaar was dat het geval. De leerkrachten hadden een ploeg vol jonge voetballers bijeen gesprokkeld, met uitzondering van een paar zeer ervaren oudere leerkrachten. De leerlingen hadden een mengeling van vooral zesdejaars en een paar vijfdejaars opgesteld. 

 

De match begon met een plechtig fotomoment waarin de twee aartsrivalen samen met de trofee op de foto gingen. Hierna ging de wedstrijd van start met als scheidsrechter Jonas Van Bocxlaer. Er werden vier helften van 20 minuten gespeeld.

 

In de eerste 20 minuten nemen de leerkrachten al snel de touwtjes in handen en scoren de eerste treffer van de wedstrijd. In het tweede kwart, viel de tweede goal van de wedstrijd weer aan de kant van leerlingen. Na de eerste helft staat het 2-0 in het voordeel van de leerkrachten. In het derde kwart zijn de leerlingen de baas van de wedstrijd en ze slagen er in een tegentreffer te maken. In het laatste kwart kon nu terug alles gebeuren. De leerkrachten namen de spanning al snel weg door de 3-1 in goal te werken. Dit doelpunt gaf de leerkrachten een positieve boost en zorgden voor een eindstand van 4-1.

 

Dit jaar waren de leerkrachten de winnaars en konden ze ook dit jaar de trofee weer mee naar huis nemen. 

Verslag: Anne Ceulemans, 6B


Sint-Hubertus maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap