CluWICO tijdens STEAM-week voor 1es

Tijdens de week van 14 tot en met 18 mei was het voor de leerlingen van het eerste jaar STEAM-week. In de lessen natuurwetenschappen, wiskunde, techniek, aardrijkskunde, ICT en P.O. gingen de leerlingen op zoek naar tips om mogelijke verdachten van een diefstal op school uit te sluiten en op die manier op het spoor van de dader te komen. Deze eerstejaars verzamelden op een leerrijke manier ook een code om een koffer met cijfersloten te kunnen openen.

 

Op vrijdag, tijdens het laatste lesuur, werd er vervolgens een gezamenlijk slotmoment voorzien. Na een razendsnelle kruiwagenrace, waarin de 4 klassen het tegen elkaar opnamen, was het een kwestie van de gesloten koffer te openen met de code die ze gedurende de STEAM-week in elkaar gepuzzeld hadden. Klas 1Ad was de verdiende winnaar van het CluWICO-project. Zij kregen een STEAM-diploma overhandigd, samen met een klein geschenkje.

 

Het eerste CluWICO-project was alvast een succes en werd gezellig samen afgesloten met een drankje en een snoepje voor alle eerstejaars! 


Sint-Hubertus maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap