Als campus Sint-Hubertus zijn we enorm fier op onze oud-leerlingen. Sommigen lopen met hun carrière meer in de kijker dan anderen. Hieronder geven we een beknopt overzicht van enkele van onze oud-leerlingen.

Ken je zelf nog een oud-leerling die iets knap gepresteerd heeft, laat het ons zeker weten via redactie@shn.wico.be.

Gerard Govers

Luc Sels, de nieuwe rector van de KU Leuven, stelde Gerard Govers aan als één van zijn acht vicerectoren. Gerard Govers is afkomstig uit Achel en studeerde af aan ’t college in 1977. Hij studeerde geografie aan de KU Leuven waar hij momenteel professor is. Gerard Govers wordt vicerector van de Groep Wetenschap en Technologie. Bovendien is hij bevoegd voor het duurzaamheidsbeleid van de universiteit.

Wim Vanlessen

Wim toonde zijn uitzonderlijk talent reeds bij Imago Tijl. Sinds 1994 maakt hij deel uit van het Koninklijk Ballet Vlaanderen, waar hij snel een vaste waarde werd en uitgroeide tot principal.

Wim heeft al veel bijzondere vertolkingen gedaan: Spartacus, Ravel,… Ook in het buitenland is hij erg gegeerd als gastdanser. Nu, vele nominaties en awards later, hoort hij nog steeds bij de top. Een oud-leerling om supertrots op te zijn dus!

Nick van Elsen

Nick van Elsen zit in zijn derde jaar compositie aan het Antwerpse conservatorium en zag op 5 november in de kerk van Neerpelt het totaalspektakel ‘Klankspiegelingen’ in première gaan. De muziek voor harmonie-orkest, koor, orgel en beiaard is van zijn hand en lokte veel lovende reacties uit. Ondertussen zit zijn agenda vol met andere compositie-opdrachten, binnenkort te horen op het emj en het wmc in Kerkrade.

Joke Emmers

Het was u misschien al opgevallen de laatste tijd … onze eigenste Joke Emmers (afgestudeerd op onze school in 2008) dook als actrice op in de prestigieuze TV-reeks ‘Den elfde van den elfde’. Daar mocht zij een bijrol spelen aan de zijde van ronkende namen als Jan Decleir, Peter Van Den Begin, Bruno Van den Broecke, … Het mag duidelijk zijn: Joke is het steeds nadrukkelijker aan het maken als actrice in de Vlaamse theater- en televisiewereld. Een uitgebreid interview met haar kan u lezen in ons jaarboek.

Cedric D'Hondt

Op het patroonfeest van de KU Leuven in februari mocht onze oud-leerling Cedric D'Hondt (bioj ons afgestudeerd in 2012) als lid van de Studentenraad een zelf gekozen eredoctoraat voordragen aan Peter Bouckaert (hoofd van het Emergencies team van Human Rights Watch); Cedric mocht hiervoor zelf de laudatio uitspreken en dit voor een uitgelezen gezelschap van rector Rik Torfs en andere hoogwaardigheidsbekleders.

Sint-Hubertus maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap